“Federata e Kuzhinierve Shqiperi”me anetaret e saj ne te gjitha krahinat e territorit shqiptar eshte nje shoqate me rritje kostante te numrit te kuzhiniereve.

Te gjithe anetaret kuzhiniere profesioniste, Shefat, Pronare, Ristoratori, Profesore dhe studente te institutit te Hoteleri – Turizmit. E gjithe kjo,“Federata e Kuzhinierve Shqiperi” (F.K.Sh) eshte e vetmja shoqate e kategorise se saj qe operon ne territorin vendas dhe zoteron nje rrjet kapilar.

“Federata e Kuzhinierve Shqiperi”eshte krijuar ne 2010 nga Shefa Kuzhine Profesiniste (ku pjesa me e madhe e tyre e kalon 15 vjet eksperience).Ne vitin 2011 eshte njohur edhe nga shteti Shqipetar si shoqate qe funksionon ne territorin kombetar, me kuzhiniere dhe ata qe i dedikohen aktivitetit kulinar profesional duke mbeshtetur zhvillimin dhe formimin e brezit te ardhshem.

“F.K.Sh”, nder te tjera eshte e vetmja shoqate qe prezanton me te drejta “World Association of Cooks Societies” (WACS), ne te cilen marrin pjese mbi 40 shefa luzhine profesioniste.

Bashkepunimi ne aktivitete me shoqata qeveritare dhe jo qeveritare na jep mundesi per te pasuruar kulturen gastronomike duke sjelle permiresime ne vend.

Nder te tjera “Federata e Kuzhinierve Shqiperi”bashkepunon me shoqata Non-Profit dhe merr pjese ne vepra bamiresie.

“Federata e Kuzhinierve Shqiperi”programon aktivitetin e saj ne departamente me specifika te ndryshme qe variojne nga kurse profesionale deri tek kurse formimi,nga kerkimi i sektoreve specifik ne konkurse nacionale.

Gjithashtu, “F.K.Sh” harton manuale menaxhimi te kuzhinave dhe te recetave qe eksperimentohen cdo dite.

 

Nga ana informative “F.K.Sh” ndiqet ne hapat e saj nga nje konsulent italian qe ndihmon ne realizimin e ketij projekti.

****************************

 

La “Federata e Kuzhinierve Shqiperi”e con gli associati in tutte le province del Territorio dell’Albania, vanta come associazione una annoverata crescita media costante di chef.

Gli associati fra Cuochi Professionisti, Chef Patron, Ristoratori, Docenti e Allievi degli Istituti Alberghieri di ogni ordine e grado. Tutto questo e altro ancora è la “Federata e Kuzhinierve Shqiperi”(F.K.eSh), unico ente di questa categoria che vanti sul territorio nazionale una diffusione e una rete associativa così capillare.

“Federata e Kuzhinierve Shqiperi”è stata Costituita nel 2010 da Chef Proffessionisti (dove la maggiorparte di loro supera i 15 anni di esperienza ), Nel 2011 è stata riconosciuta dallo stato dell’Albania “come organismo atto costituire la rappresentanza, sul territorio nazionale, dei Cuochi e di coloro che si dedicano all’attività culinaria professionale, sostenendone lo sviluppo, la promozione e la formazione.

La “F.K.eSh”, inoltre, è l’unica Associazione Cuochi in Albania a rappresentare di diritto la “World Association of Cooks Societies” (WACS), alla quale aderiscono più di 40 chef proffesionisti (dato aggiornato a Gennaio 2011 e sempre in crescita)

La collaborazione con enti governativi albanesi o altre istituzioni le permette di arrichire la cultura della gastronomia, apportando migliorie nel proprio paese.

Inoltre la ““Federata e Kuzhinierve Shqiperi”collabora con enti No-Profit ed è sensibile alle opere di beneficenza.

In Albania oltre alla Segreteria della “Federata e Kuzhinierve Shqiperi” e agli Organismi Direttivi Nazionali delle scuole Alberghiere albanesi, la “F.K.eSh.” programma la propria attività in compartimenti e dipartimenti con specifiche aree di competenza che vanno dall’aggiornamento professionale alla formazione, dalla ricerca di settore ai convegni specialistici e alle competizioni Nazionali.

Sotto il profilo della comunicazione la “F.K.eSh” edita il manuale delle gestioni delle cucine e le ricette che elabora quotidianamente.

 

A fini informativi la “F.K.eSh” dispone di un suo consulente Italiano che aiuta la realizzazione di questo progetto.

 

Leave a comment